Peste 25 de atracții turistice în zonă

December 9, 2022by admin
2222

Țara Făgărașului este o zonă cu potențial turistic enorm și variat, aflată într-o continuă dezvoltare. Indiferent dacă veți veni la noi cu familia, cu copiii, cu prietenii sau cu colegii, fie că veți dori un sejur mai relaxant sau unul mai activ, posibilitățile din împrejurimi sunt nelimitate. Iată câteva dintre ele, alături de distanțele față de locația noastră:

  • Păstrăvăria Viștișoara (500 m) – vă așteaptă cu cel mai bun pește din ținut, proaspăt și gata să facă impresie bună la orice cină în familie. Ce noroc că bucătăria noastră complet utilată și dotată e gata să facă față oricărei provocări culinare!
  • Aventura Parc Drăguș (2 km) – destinația ideală pentru o porție zdravănă de adrenalină! Dotată cu 7 trasee de dificultăți diferite, precum și cu diverse jocuri interactive de echipă, Aventura Parc are răspuns la orice dorință curajoasă.
  • Pârtia de ski Drăguș (2 km) – locul în care sporturile de iarnă se simt ca acasă. Ski, săniuș, o porție zdravănă de bulgăreală sau un pahar de vin fiert savurat sub rafala de fulgi mari, un om de zăpadă șui sau mesaje scrijelite în zăpada proaspătă, tot ce are iarna mai frumos vei găsi pe pârtia de ski Drăguș.
  • Mănăstirea Sâmbăta de Sus (5 km) – complexul turistic Sâmbăta de Sus este un punct de interes pentru turiștii de pretutindeni și asta datorită Mănăstirii Brâncoveanu, un binecunoscut loc de reculegere pentru credincioși, dar și o atracție laică, apreciată pentru liniștea și peisajele oferite.
  • Traseu montan Cabana Sâmbăta și Chilia lui Arsenie Boca (3 km) de la Mănăstirea Cabana Sâmbăta puteți face un traseu montan lejer dar foarte frumos, spre Cabana Sâmbăta, cu o durată de 3.5-4 ore, dus întors. Se poate opta pentru un scurt detur (maxim 1 oră) spre o superbă chilie săpată în munte, care se spune că i-ar fi aparținut lui Arsenie Boca. De la Cabana Sâmbăta pornesc mai multe trasee de lungimi considerabile și dificultate crescută spre multe dintre cele mai înalte vârfuri montane din țară.
  • Herghelia Sâmbăta de Jos (18 km) – iubitorii acestor animale nobile vor găsi aici numeroase variante de petrerecere a timpului liber în natură, de la vizitarea hergheliei, la cursuri de călărie, plimbări cu trăsura, diverse oportunități de fotografie, spectacole ecvestre, sesiuni de dresaj și antrenament și chiar un muzeu care de abia așteaptă să fie descoperit.
  • Orașul Victoria (5 km) – este poarta de acces spre unul dintre cele mai cunoscute trasee montane spre acoperișul României, Vârful Moldoveanu. Traseul este unul mediu-dificil, recomandat doar celor cu o condiție fizică bună și experiență montană.
  • La Vâltori, Lisa (20 km) – un obiectiv turistic inedit, complexul de instalații tradiționale de prelucrare a lânii “La vâltori” este cel mai vechi din România, datând din anii 1850. Este încă funcțional, poate fi admirat zelos la lucru, iar obiectele astfel țesute pot fi achiziționate de la magazinul de suveniruri din imediata lui vecinătate.
  • Abația Cisterciană de la Cârța (25 km) – este prima construcție gotică din România și singura de acest tip care nu a fost distrusă. Mai mult decât atât, este unica abație cisterciană din țară, care ascunde în pereții ei încăpățânați să nu cedeze povești ce de abia așteaptă să fie trăite sau imaginate.
  • Castelul de lut Valea Zânelor (35 km) – un loc de basm ca niciunul altul, Castelul de lut este una dintre cele mai iubite atracții turistice din România. Zâne, hobbiți, prințese ferecate în turnuri, orice îți poți imagina cât privești cu ochii plini de uimire la o construcție cu adevărat deosebită.
  • Parcul tematic Povestea Calendarului (35 km) – un loc unic în România, Povestea Calendarului este tărâmul magic în care, mici și mari deopotrivă, (re)trăiesc bucuria simplă a copilăriei. Organizat în jurul a 12 căsuțe care impersonează lunile anului, parcul oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber, ateliere tematice pentru copii, plimbări cu trenulețul, cu bărcuțele electrice și multe alte activități.
  • Muzeul Etnografic Badea Cârțan (22 km) – este un omagiu adus lui Badea Cârțan, țăran simplu care a luptat pentru unirea românilor din Transilvania cu cei din Vechiul Regat și o metaforă a eroului care a murit pentru visul său, fără, însă, a-l îndeplini.
  • Cetatea Făgărașului (30 km) – cea mai bine conservată construcție medievală din Europa de Sud-Est, Cetatea Făgărașului este imaginea pe care ne-am construit-o în copilărie despre astfel de fortificații: impunătoare, înaltă, falnică, înconjurată de ziduri și un râu de apărare, plină de mister și atracție. Bonus, râul nu mai salvează vieți, ci găzduiește lebede.
  • Ferma de cerbi de la Poiana Neamțului (45 km) – la ferma de cerbi și ciute de la Poiana Neamțului poți vedea animalele trăind liber în habitatul lor natural, le poți hrăni și poți afla multe lucruri interesante de la ghidul însoțitor chiar acolo, în mijlocul lor, fără bariera unor garduri sau cuști.
  • Muzeul de pânze și povești (35 km) – este o frumoasă și naturală îmbinare a unei realități moderne, chic, în contextul cultural și rural al unor vremuri care au scris istorie. Muzeul este un proiect de familie, care valorizează tradiția și o reinterpretează prin colecții cunoscute în țară și afară, sub numele de „Mândra chic”.
  • Piramidele de la Șona (35 km) – o zonă încărcată de mister și curiozitate, satul Șona este locul care adăpostește opt movile înalte, grupate alături ca niște străjeri din timpuri vechi care își apără regatul. Există numeroase legende despre apariția lor, însă realitatea este încă o enigmă care sporește fascinația locului.
  • Biserica fortificată din Cincșor (40 km) – este cea mai bine conservată biserică săsească din zona Făgărașului. Lângă biserica fortificată se află un muzeu cu obiecte săsești, în fosta școală săsească, iar casa parohială, excelent conservată, găzduiește evenimente culturale.
  • Mocănița de pe Valea Hârtibaciului (45 km) – prea bătrână să mai umble de colo-colo zilnic, la ai ei 125 de ani, sora mai mică a Mocăniței din Maramureș pleacă în fiecare duminică din stația Hosman și vă invită la o plimbare molcomă, dar foarte scenică, pe Valea Hârtibaciului.
  • Ceramica de la Nocrich (40 km) – un meșteșug uitat de vreme și reînviat de localnicii de pe Valea Hârtibaciului, se transformă și ia amploare cu fiecare zi, dând naștere unor obiecte trainice și tradiționale. Dacă doriți să vă întoarceți acasă cu un suvenir local, nu puteți rata o vizită la atelierul de olărit de la Nocrich.
  • Palatul Brukenthal (50 km) – capodoperă arhitecturală într-un puternic stil baroc-vienez, este fosta reședință de vară a baronului Samuel von Brukhental. Astăzi, palatul adăpostește un muzeu al vremurilor, unde puteți proba diverse costume de epocă și oferă acces la grădinile interioare vaste, precum și la oranjeria elegantă, unde puteți servi o băutură într-o atmosferă demnă de Palatul Schonbrunn din Viena.
  • Casa Întoarsă (35 km) – o destinație nouă în zonă, casa întoarsă atrage turiști din toate colțurile țării, dornici să se distreze și să se fotografieze cu susul în jos. Unde mai pui că nici pereții nu sunt drepți, astfel că urechea internă și echilibrul au ceva de furcă când le pui la treburile casnice, cu atât mai mult cu cât toata casa stă să-ți cadă-n cap.
  • Brambura Park (35 km) – un loc de joacă brambura pentru cei mici, cu spații de relaxare pentru cei mari și cu un mini-zoo ale cărui vedete sunt nimeni altele decât căprițele alpaca.
  • Biserica fortificată din Cincu (38 km) – considerată a fi unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală din Transilvania, Biserica Fortificată din Cincu este una dintre cele mai mari bazilici romane situate într-o localitate săsească din România.
  • Moara de apă de la Ohaba (40 km) – lângă Șinca Veche, cea mai veche moară de apă din Țara Făgărașului își vede, încă, nestingherită de treabă, în ciuda respectabilei vârste de 130 de ani.
  • Orașul Sibiu (50 km) – nicio vizită în centrul țării nu este completă fără o oprire în minunatul oraș Sibiu, poarta Transilvaniei. Fie că alegeți să vă plimbați prin centrul vechi, încă ocrotit de zidurile de apărare ale cetății, să luați la pas străduțele înguste, să vizitați muzee sau spații în aer liber, Sibiu le are pe toate.
  • Panoramic Dino Park (80 km) – un spațiu vast și deschis tuturor oportunităților de distracție, în care oricine își poate găsi ceva de făcut. Chiar și dinozaurii. Înalți de până la 9 metri, care mai de care mai zâmbitori sau mai fioroși, zeci de monștri seculari populează parcul panoramic și fac deliciul celor mici.
  • Cetatea Medievală Rupea (50 km) – una dintre cele mai vechi, dar și cele mai bine recondiționate fortărețe românești, cetatea Rupea se întinde pe o suprafață impresionantă și oferă vederi panoramice de la înălțime.
  • Lacul Bâlea (60 km) – aflat la finalul drumul Transfăgărășean, declarat drept cel mai frumos drum rutier din Europa care străbate un munte, lacul Bâlea este o imagine emblematică pentru țara noastră și o destinație foarte căutată în orice sezon. De aici încep numeroase trasee montane de dificultăți diferite spre cele mai înalte piscuri românești.
  • Complexul geologic de la Racoș (60 km) – un trio natural unic în România de o frumusețe aproape sălbatică, lacul de smarald, vulcanul stins și coloanele de bazalt de la Racoș reprezintă o atracție și o fascinație pentru toți cei care ajung în zonă. Culorile intense, formațiunile stâncoase deosebite precum și poveștile țesute în jurul lor vă vor cuceri. În drum spre complex puteți face o scurtă oprire și la castelul renascentist Sukosd Bethlen, construit cu 400 de ani în urmă.
  • Orașul Brașov (90 km) – orașul de la poalele Tâmpei este o destinație în care poți petrece lejer o zi plină de activități variate și pe care să îl părăsești plănuind următoarea vizită.
  • Muzeul Astra și Dumbrava Sibiului (60 km) – cel mai mare muzeu în aer liber din România și al doilea din Europa, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Dumbrava Sibiului este o destinație de neratat, care te îmbie cu activități diverse – case tradiționale din toate colțurile țării, o grădină zoologică, plimbări cu barca pe lac, iată doar câteva dintre motivele pentru care reprezintă o alegere grozavă!
  • Lacurile naturale de la Ocna Sibiului (65 km) – supranumit Litoralul Ardealului, complexul de 12 lacuri naturale cu proprietăți curative tratează cu rezultate deosebite diferite boli reumatice, ginecologice și de oase. Pe lângă lacurile sărate există și piscine și locuri de joacă pentru copii.

Rezervă-ţi liniştea la
River Residence Chalet!

Abonare newsletter
Inscrie-te la newsletter si primesti 5% discount.
*Reducerea se aplica la prima rezervare.

    INSTAGRAM
    CONTACT

    Sat Viștișoara, Comuna Viștea, județ Brașov Info: 50 km distanță de orașul Sibiu și 90 km distanță de orașul Brașov.

    © 2022 River Residence