Vacanță cu copii la Viştişoara, mini-ghid de călătorie

January 17, 2023by Anca
22
11

 

Ne-am gândit să împărtășim cu voi un mini-ghid de călătorie pentru o vacanță cu copii în mijlocul naturii, aici, în satul Viştişoara, la poalele munților Făgăraş, în zona Sâmbăta de Sus. În orice anotimp ai alege să îți petreci o mini vacanță la munte impreună cu copii, familia sau prietenii, există nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber sau pur și simplu să te bucuri de natura de jur împrejur, să redescoperi gustul rural și plăcerea de a lenevi, în hamac, în balansoar, pe albia pârâului Viştişoara, accesibil celor cazați la Chalet, sau în drumețiile montane situate în vecinătatea cabanei, prin pădurea care freamătă de liniște, frunze și păsări, iar copiii să descopere infinit de multe activități în natură.

De ce să alegi satul Viştişoara

Viștișoara este unul dintre cele mai autentice sate din Transilvania, aflat la poalele Munților Făgăraș.

Noi îndrăgim tare mult acest loc pentru că îmbină perfect armonios cele 4 elemente dătătoare de viață – susurul pârâuluiaerul binefăcător de muntefocul mocnind în șemineu și pământul ca element al creației.

Valea Viştişoarei este o zonă minunată, pentru că mereu este ceva nou de descoperit, astfel încât nu vă veți plictisi, indiferent de vârstă.

Pentru copiii energici și plini de energie, Aventura Parc Drăguș, situat la 2 km distanță, este destinația ideală pentru o porție zdravănă de adrenalină. Parcul în aer liber, situat în mijlocul unei aglomerații de brazi,  ii așteaptă pe toți cei cu vârsta cuprinsă între 4-99 ani la activități de cățărat, tras cu arcul, mini golf, tiroliană, fiind dotat cu 7 trasee de dificultăți diferite, precum și cu diverse jocuri interactive de echipă. Astfel, Aventura Parc are răspuns la orice dorință curajoasă.

Lângă Aventura Parc, tot la 2 km distanță de River Residence Chalet, în sezonul de iarnă găseşti deschis până seara târziu Pârtia de ski Drăguș, situată tot la 2 km de Chalet – locul în care sporturile de iarnă se simt ca acasă. Ski, săniuș, o porție zdravănă de bulgăreală sau un pahar de vin fiert savurat sub rafala de fulgi mari, un om de zăpadă șui sau mesaje scrijelite în zăpada proaspătă, tot ce are iarna mai frumos vei găsi pe pârtia de ski Drăguş. Sunt puse la dispoziție spre închiriere echipamente de schi, săniuțe și accesorii de zăpadă, iar daca vi se face foame, Pizza Drăguş este locul ideal unde să savurați cea mai bună pizza din zonă, la căldură, într-o atmosferă tare faină.

Pârtia de ski Drăguș

Un alt loc fain de vizitat cu copii este Herghelia de la Sâmbăta de Jos, situată la 18 km distanță de River Residence Chalet. Copiii iubitori de animale nobile vor găsi aici numeroase variante de petrerecere a timpului liber în natură, de la vizitarea hergheliei, la cursuri de călărie, plimbări cu trăsura, diverse oportunități de fotografie, spectacole ecvestre, sesiuni de dresaj și antrenament și chiar un muzeu care de abia așteaptă să fie descoperit.

Pentru iubitorii de cultură, Cetatea Făgărașului situată la 30 km distanță de Chalet își așteaptă oaspeții într-o incursiune medievală, fiind cea mai bine conservată construcție medievală din Europa de Sud-Est.

Cetatea Făgărașului este imaginea pe care ne-am construit-o în copilărie despre astfel de fortificații: impunătoare, înaltă, falnică, înconjurată de ziduri și un râu de apărare, plină de mister și atracție. Bonus, râul nu mai salvează vieți, ci găzduiește lebede. Merită din plin explorată la pas sau pe biciclete.

Pentru distracție garantată alături de copiii mari și mici, există Brambura Park (35 km)– un loc de joacă brambura pentru cei mici, cu spații de relaxare pentru cei mari și cu un mini-zoo ale cărui vedete sunt nimeni altele decât căprițele alpaca și Parcul tematic Povestea Calendarului (35 km)– un loc unic în România.

Povestea Calendarului este tărâmul magic în care, mici și mari deopotrivă, (re)trăiesc bucuria simplă a copilăriei. Organizat în jurul a 12 căsuțe care impersonează lunile anului, parcul oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber, ateliere tematice pentru copii, plimbări cu trenulețul, cu bărcuțele electrice și multe alte activități.

Transport

Ca să ajungeți în satul Viștișoara, fie alegeți mașina personală, drumul fiind complet asfaltat începând încă din anul 2021. Există și varianta de a sosi cu trenul, gara cea mai apropiată este la UCEA, iar din București sunt fix 4 ore de mers. Putem asigura la cerere transfer gratuit până la Chalet, distanța fiind de 5 km.

FACILITĂȚI

 • Casa de vacanță are 5 camere cu vedere la munte
 • Cosmetice de baie, prosoape şi papuci în camere
 • Living generos cu şemineu, vedere panoramică la munți, jocuri de societate
 • Bucătărie complet utilată, inclusiv masina de spalat vase
 • Terasă exterioară acoperită – 20mp
 • Zone de recreere la râu, spaţiu de joacă pentru copii

Alege să petreci o vacanță la munte alături de cei mici într-un loc care îți va umple ochii de frumos, inima de pace și mintea de amintiri pentru o viață.

Alege mai mult decât o cazare. Alege o experiență care îți va aminti mereu că acasă e acolo unde îți este cu adevărat bine și liniște. Alege biniștea de la River Residence Chalet și o vei duce cu tine în suflet mereu.

 

Rezervă-ţi liniştea la
River Residence Chalet!

Abonare newsletter
Inscrie-te la newsletter si primesti 5% discount.
*Reducerea se aplica la prima rezervare.

  INSTAGRAM
  CONTACT

  Sat Viștișoara, Comuna Viștea, județ Brașov Info: 50 km distanță de orașul Sibiu și 90 km distanță de orașul Brașov.

  © 2022 River Residence