Aerul de munte la 600m altitudine – beneficii pentru sănătate

December 9, 2022by admin
EXTERIOR CU ZAPADA

Se știe deja că aerul de munte este benefic pentru sănătate, însă curele realizate în acest climat sunt adevărate comori, căci acționează pe toate cele trei planuri – fizic, psihic, emoțional- și pot ameliora o mare parte din afecțiuni.

Câteva zile la munte ne fereşte de aerul viciat din oraş, mai ales de fumul de tutun şi poluarea din atmosferă. S-a demonstrat deja că în timpul unei şederi la munte, sângele se hrăneşte din belşug cu oxigen curat şi se purifică.

În terapia muntelui, foarte importanţi pentru sănătate sunt aerosolii, ionii negativi, cantitatea mare de oxigen, ozonul, izvoarele cu ape minerale şi substanţele degajate de plante. Înălţimea reliefului are o influenţă majoră asupra tuturor funcţiilor din organism. De pildă, la 600 de metri altitudine, cum se află aşezat satul Viştişoara, aerul inhalat are o acţiune calmantă.

“Aerosolii sunt ca un abur eteric care se ridică mai ales dimineaţa deasupra pădurilor de pe munte. Aburul acesta este alcătuit din uleiurile volatile emanate de conifere, prin condensul cu apă. Structura aerosolilor uşurează respiraţia şi ameliorează bolile specifice căilor respiratorii. Aerosolii (aburul eteric) revigorează corpul şi ajută mai ales persoanele stresate şi veşnic obosite.

Plăcutele arome ale pădurilor de confiere sunt tămăduitoare. Parfumul degajat de florile din fâneţe şi pajişti se datorează unor substanţe secretate de plante, care au rolul de a stimula sistemul hormonal şi de a revigora întregul organism.

Aerul de munte mai este încărcat şi cu ioni negativi, care activează sistemul imunitar, reglează metabolismul. Stimulează circulaţia sângelui, regenerează organismul şi întăresc psihicul. În vârful munţilor, acolo unde sunt păduri de brad, concentraţia de ioni negativi este foarte mare. Ionii negativi sprijină buna dispoziţie şi ne stimulează creativitatea! Baia de aer de munte, mai ales în preajma cascadelor făcute de pârâurile de munte unde sunt mulţi ioni negativi şi oxigen pur, ajută persoanele cu probleme dermatologice şi de circulaţie. Corpul trebuie să fie cât mai descoperit.

Soarele de munte întăreşte oasele şi tonifică pielea şi organismul. Razele care cad prin pădure, luminişurile care alternează cu zonele mai întunecate sunt cele mai sănătoase. Se recomandă băile de soare între orele 9-11 şi 17-19 seara.”

Vă invităm in vacantă la sat, in cătunul pitoresc Viştişoara, să vă bucurati de natură cat vezi cu ochii si de pădurile dinprejur, să va umpleti inima de binişte si relaxare.

La River Residence Chalet oaspetii nostri au parte de un confort sporit, intimitate totala, toate dotarile si utilitatile unei vacante fara griji.

Te aşteptăm la Viştişoara, e fain la noi.

Sursa: https://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa

 

Rezervă-ţi liniştea la
River Residence Chalet!

Abonare newsletter
Inscrie-te la newsletter si primesti 5% discount.
*Reducerea se aplica la prima rezervare.

    INSTAGRAM
    CONTACT

    Sat Viștișoara, Comuna Viștea, județ Brașov Info: 50 km distanță de orașul Sibiu și 90 km distanță de orașul Brașov.

    © 2022 River Residence