O drumeţie de neuitat: Viştea Mare – Vf. Moldoveanu

March 28, 2023by Anca

Moldoveanu este cel mai înalt vârf din România şi mai este cunoscut şi sub numele de ,,Acoperişul României”. Măsurând nici mai mult, nici mai puţin de 2544m, căţărarea lui este una dintre motivaţiile principale ale iubitorilor de munte, natură şi, de ce nu, libertate. Căci atunci când ai ajuns în vârf, resimţi o stare de nedescris. Legendele spun că denumirea vârfului vine de la un cioban moldovean, care avea amplasată stâna în zonă. Vârful este numit de către localnici Cioaca Moldoveanului, cioacă însemnând vârf de munte.

Marcaj

Traseu: Viştişoara – Sâmbăta de Sus – Refugiul Izvorul Viştii – Vârful Viştea Mare – Vârful Moldoveanu

Distanţă: 17 km

Durată totală: 17 ore, ritm lent

Dificultate: medie

Posibilităţi de cazare: refugiul Izvorul Viştii.

Din satul nostru Viştişoara se porneste spre Sâmbăta de Sus, lăsând maşinile în faţa barierei. Se poate înainta doar pe jos, mai exact, un drum de aproape 7 km. Traseul până la Refugiul Izvorul Viştii este bine marcat, aşa că nu există risc de rătăcire. Pe de altă parte, există riscul de alunecare (mai ales pe podeţele din bârne).

Traseul până la Vârful Moldoveanu, cu o lungime de 10 km, se face in aproximativ zece ore dus-întors. Pe parcursul traseului se poate  vedea Vârful Hârtopul Ursului şi al treilea vârf din ţară, Viştea Mare, cu 2527m.

De la Viştea Mare până la Moldoveanu nu mai este mult, în jur de 30 de minute, exact ca o plimbare prin parc (cu hăul lângă tine). Pe parcursul traseului se poate admira Valea Rea, lacul Iezerul Triunghiular şi culmea Roșu – Galbena – Scărișoara.

sursa: Calatoriile unei nomade (alexandra-manolache.com)

Rezervă-ţi liniştea la
River Residence Chalet!

Abonare newsletter
Inscrie-te la newsletter si primesti 5% discount.
*Reducerea se aplica la prima rezervare.

    INSTAGRAM
    CONTACT

    Sat Viștișoara, Comuna Viștea, județ Brașov Info: 50 km distanță de orașul Sibiu și 90 km distanță de orașul Brașov.

    © 2022 River Residence