Beneficiile timpului petrecut în natură la River Residence Chalet, Viștișoara

March 8, 2023by Anca

Una din cele mai mari provocări ale timpurilor noastre este aceea de a ne găsi timp pentru a ne deconecta și a ieși în natură. Suntem prinși zi de zi în activități solicitante la serviciu, petrecem mult timp în trafic, ajungem acasă și ne așezăm în fața altor ecrane.

Abia dacă mai aruncăm o privire către cer sau dacă mai facem o plimbare într-un parc. Dar și atunci mintea ne este ocupată cu tot felul de gânduri și griji.

De aceea ideal ar fi să petrecem un timp special departe de toate aceste activități cotidiene. Să ne luăm o pauză de la tot și să fim doar noi și natura.

 

O pauză în natură are numeroase beneficii, printre care:

 • creșterea imunității
 • îmbunătățirea dispoziției
 • reducerea stresului
 • aducerea atenției la momentul prezent
 • reconectarea cu sine și cu cei dragi.

Atunci când petrecem timp în natură mintea noastră își aduce atenția la ceea ce se întâmplă în acel moment. Discuțiile cu prietenii, poveștile însoțite de susurul unui pârâu, leneveala plăcută la umbra unui copac, mișcarea, atât de necesară corpului nostru, sunt tot atâtea daruri pe care natura ni le oferă cu generozitate.

Familiile cu copii se reconectează, uită de alergătura zilnică între casă, școală, serviciu și alte activități. Copiii descoperă mici bucurii, descoperă minunile ce au loc în natură în fiecare moment, învață despre plante și viețuitoare altfel decât din manualele școlare. Copiii, prin felul lor de a fi, doresc să vadă, să atingă, să simtă. Unde o pot face mai bine decât în mijlocul naturii?!

Timpul petrecut în natură ne aduce în momentul prezent, ne aduce atenția pe elementele naturii și ne ajută să ne deconectăm de la grijile și problemele de zi cu zi. Toate acestea conduc la reducerea nivelului de stres și a anxietății, îmbunătățesc starea de bine a organismului.

Timpul petrecut în aer liber îmbunătățește creativitatea și puterea de concentrare prin tot ceea ce ne oferă.

Dacă vrei să te trezești cu natura la fereastră, cu pădurea lângă tine și cu timpul care să se scurgă în tihnă pentru o zi, două sau mai multe, te așteptăm la River Residence Chalet, din Viștișoara.

                 

 

Rezervă-ţi liniştea la
River Residence Chalet!

Abonare newsletter
Inscrie-te la newsletter si primesti 5% discount.
*Reducerea se aplica la prima rezervare.

  INSTAGRAM
  CONTACT

  Sat Viștișoara, Comuna Viștea, județ Brașov Info: 50 km distanță de orașul Sibiu și 90 km distanță de orașul Brașov.

  © 2022 River Residence