River Residence Chalet, Viștișoara – destinația ta pentru sezonul toamnă-iarnă

October 13, 2023by Anca
EXTERIOR CU ZAPADA
22
DSC_0679
DJI_0641
PGH58409

Arareori o singură locație poate mulțumi tineri și vârstnici deopotrivă, familii cu copii, cu animăluțe de companie sau cupluri care doresc intimitate, persoane care iubesc aventura și doresc să profite la maxim de fiecare zi și persoane care doresc liniște și echilibrare cu sinele. Unele persoane caută un refugiu într-o casă de vacanță, unde să se retragă câteva zile și să uite de problemele cotidiene, în timp ce altele o transformă într-o tabără de bază pentru aventuri de neuitat. Sunt persoane care își doresc liniște alături de familie și persoane care de abia așteaptă distracția cu prietenii. O astfel de locație, ai zice, este aproape imposibil de găsit. Aproape, dar nu imposibil. Pentru că, înainte de imposibil, te invităm să încerci un sejur la River Residence Chalet din Viștișoara, destinație de vis, adaptabilă nu doar după sufletul și asemănarea oaspeților, dar și după darurile sezoniere ale naturii. Iată 20 de motive pentru care ar fi păcat să ratezi o vizită la noi în proaspătul sezon de toamnă-iarnă.

 1. Toamnă frumoasă ca în pădurile de acasă nu e nicăieri în lume și nici loc mai potrivit de unde să o admiri decât în natura care înconjoară River Residence Chalet. Poți face asta prin scurte plimbări relaxante sau, dacă dorești, o poți face pe bicicletă, pentru a acoperi suprafețe mai mari de bogăție de culoare. De la noi poți închiria suficiente biciclete – 10 pentru adulți și 4 copii – astfel că nimeni din gașcă nu va fi nevoit să lipsească de la spectacolul toamnei!
 2. Dacă preferi să te bucuri de culorile toamnei într-o manieră mai aventuroasă, o poți face cu ajutorul unui ATV, care te va duce pe poteci nebănuite, ascunse de ochii turiștilor obișnuiți și foarte puțin umblate. Acolo, într-adevăr, toamna se dă cel mai tare în spectacol! ATV-urile pot fi închiriate de la noi, cu ora, sau cu ziua, după pofta inimii și a ochilor.
 3. Mergi cu cei mici (deși este la fel de încântător pentru cei mari, deopotrivă) la cele 3 parcuri tematice din proximitatea cabanei noastre – Povestea Calendarului, Brambura Park și Panoramic Dino Park. La Povestea Calendarului vei avea parte de o incursiune în 12 căsuțe de poveste, care spun povestea din bătrâni a fiecărei luni din an, precum și de numeroase alte activități distractive și creative pentru cei mici. La Brambura Park vei avea parte de o experiență cu susu-n jos, la căsuța răsturnată, precum și de momente de drăgălășenie absolută, în compania alpacelor din parc. Nici Panoramic Dino Park nu este de ocolit, cu dinozaurii lui imenși din vremuri imemoriale și cu diverse locuri de joacă pentru cei mici. Deși, cu precădere, destinate copiilor, cele 3 parcuri tematice sunt un deliciu pentru copiii de toate vârstele. Fiecare dintre aceste parcuri se află la aproximativ 30 de minute de condus de River Residence Chalet.
 4. Dacă ai și tu poftă de acțiune, iar nu doar cei mici, poți petrece o zi ca-n filmele de aventură la Aventura Parc Drăguș, situat la nici 10 minute de cabana noastră. Tir, escaladă, minigolf, ping pong, tiroliană și trasee pentru cei care iubesc adrenalina la cote crescute, toate vor duce la o zi de neuitat și o noapte cu somn neîntors în cele mai comode paturi de la River Residence Chalet!
 5. Când vii la noi, nu uita să faci o vizită la Ferma de Cerbi și Ciute din Poiana Neamțului, locație unică în țara noastră, amenajată într-un spațiu 100% natural, în care animalele au toată libertatea specifică rasei, dar sunt îngrijite și hrănite. Deși ai ocazia să te apropii de ele și să le hrănești, să le pozezi, să le admiri, această activitate se desfășoară într-un mediu controlat, pentru a nu le stingheri habitatul și obiceiurile. Dacă iubești animalele, dar nu îți place să le vezi închise în grădini zoologice, o vizită la Ferma de Cerbi s-ar putea să fie o activitate numai bună pentru tine!
 6. Dacă îți dorești să petreci mai mult timp în compania unor suflete frumoase și necuvântătoare, îți recomandăm o sesiune de echitație la Herghelia Sâmbăta de Jos, unde căluții sunt iubiți, îngrijiți și bucuroși să te scoată la o plimbare, indiferent de anotimp.
 7. Casa noastră de vacanță are propria ieșire la Râul Viștișoara, astfel că nimeni nu te va deranja dacă îți dorești să pescuiești câțiva păstrăvi numai buni de pus pe grătarul din curte. Dacă e să nu muște nimic, poți oricând spune că ai vrut doar să te relaxezi pe băncuța din fața râului, nu trebuie nimeni să știe nimic, tot ce se întâmplă în grădina de la River Residence Viștișoara rămâne acolo, promitem!
 8. Dacă e să te relaxezi prea mult și nu rămâne timp de pescuit, dar pofta de păstrăv nu dispare, îți recomandăm să dai o fugă la Păstrăvăria Albota, poate cea mai cunoscută și iubită păstrăvărie din țară, aflată la doar 20 de minute de locația noastră. Dacă nu te-ai săturat de pescuit în curtea noastră, o poți face și acolo, contra unei mici taxe. Sau, cel mai simplu, te bucuri de priveliștile spectaculoase spre Munții Făgăraș, cu un pahar de vin bun în mână, în timp ce aștepți să ți se aducă poate cel mai bine gătit păstrăv pe care l-ai încercat vreodată!
 9. Dacă e să nimerești vreme de stat în casă, înseamnă că ești la locul potrivit! Living-ul nostru cu pereți vitrați este locul ideal din care poți privi manifestările naturii – ninsori de poveste, ploi tumultoase sau, pur și simplu, căderea lină și fireascăa frunzelor, toate se pot transforma într-un film mai bun decât ai putea vedea vreodată la televizor. Nu uita să asezonezi experiența cu o mână de oameni dragi, un pahar de vin și un foc strașnic în șemineu! Vei vedea atunci, că fiecare anotimp este anotimpul perfect pentru un sejur la River Residence Viștișoara!
 10. Dacă îți plac drumețiile montane ești la locul ptrivit, deoarece Munții Făgăraș sunt vecinii noștri buni. Îți recomandăm o drumeție lejeră pe Valea Sâmbetei, până la Cabana Sâmbăta și cu un mic detur la Chilia lui Arsenie Boca, un loc cu o încărcătură extraordinară, fie că ești o persoană credincioasă sau nu. Traseul este accesibil pe tot parcursul anului și este de dificultate scăzută, multe familii cu copii îl parcurg zilnic. Priveliștea spre Fereastra Mare a Sâmbetei pe care o vei avea de îndată ce poposești la cabană va anula orice oboseală ai resimți!
 11. Dacă preferi plimbările mai la baza muntelui, te poți opri la Complexul Sâmbăta, de unde începe traseul proaspăt menționat și să te afunzi într-o plimbare prin curte Mănăstirii Sâmbăta de Sus, un colț de rai cu o energie pe măsură.
 12. Pentru cei mai aventuroși dintre oaspeții noștri, avem o veste grozavă – cel mai accesibil traseu spre acoperișul României, Vârful Moldoveanu, și singurul care se poate face într-o singură zi (tur-retur) pornește foarte aproape de noi. Traseul este accesibil tot timpul anului însă, deși este cel mai scurt și mai accesibil, nu înseamnă că este ușor! Cu cât vremea este mai potrivnică și ziua mai scurtă, cu atât mai dificilă este realizarea acestui traseu. Pe timp de iarnă nu esre recomandat decât montaniarzilor foarte experimentați, echipați corespunzător și capabili să ia decizii care uneori fac diferența între viață și moarte.
 13. Mai simplu și mai sigur pe timp de iarnă, Pârtia Drăguș se află la doar 2 kilometri de cabana noastră. Nu te îngrijora dacă nu ai venit cu cele necesare la tine, de acolo poți închiria echipamentul complet pentru ski, precum și săniuțe, te poți bucura ca un copil construind oameni de zăpadă sau doar savura un vin fiert bun, cu nasul roșu și obrajii îmbujorați.
 14. Pentru o după-amiază ca în basmele cu prinți și zâne, dă o fugă la Castelul de Lut de la Valea Zânelor, o construcție modernă și totuși atât de plină de mister. Fă o plimbare prin curțile castelului și lasă-ți imaginația să plutească în cele mai creative cotloane ale ei.
 15. Dacă ești mai degrabă fan hobbiți, decât prințese, este foarte bine și așa, deoarece tot foarte aproape de noi poți vizita și un deal al hobbiților, căsuțe ascunse în pământ, care sunt în curs de transformare într-un scenariu Lord of the Rings autohton. Fă-i o vizită Boierului Ilie și vezi care este stadiul lucrărilor.
 16. La noi dacă ți-e poftă să stai, stai, iar dacă ai chef să vezi, foarte bine, că ai ce! Spațiile noastre de relaxare sunt astfel gândite încât să acomodeze toate persoanele cazate, dar să ofere și intimitate. Spre exemplu, te poți legăna cu un pahar de vin într-un balansoar, colțul tău de relaxare, privind la zona în care, să sperăm, altcineva din grupul tău se relaxează și el, gătind o găină la ceaun. Nu uita să ridici din când în când paharul înspre el, în semn de apreciere și motivare, nu carecumva să lase treaba neterminată.
 17. Al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume, Muzeul Civilizației Populare Astra este la un scurt drum cu mașina de casa noastră de vacanță. Peste 300 de clădiri, mori de apă și de vânt, prese uriașe utilizate pentru vin, fructe, ulei și structuri hidraulice cu caracteristici arhitecturale din diverse regiuni ale României sunt întinse pe toată suprafața parcului. Pe lângă acestea, sunt numeroase alte activități pe care le poți face în zonă, inclusiv o vizită rapidă în Sibiu, aflat la nici 3 kilometri.
 18. Abația Cisterciană Cârța este un loc absolut unic în România, pe care merită să îl vizitei de oriunde te-ai afla. Apăi dacă ești chiar lângă el, cum suntem noi! Abația este prima construcție gotică din Transilvania și singura de acest tip care nu a fost distrusă. Încă. Sau în totalitate… Din păcate și totuși din fericire, este un loc mult mai puțin frecventat de turiști, astfel că te poți lăsa în voia imaginației în timp ce te plimbi prin minunea construită din ordinul cistercienilor, cu sute ani în urmă, taman într-o mlaștină. Exteriorul mănăstirii, precum și capela și cimitirul eroilor sunt într-o stare destul de bună, în schimb sala capitulară, biblioteca, dormitoarele, sunt acum doar o ruină. Totuși, una care lasă și mai mult loc de visare, vei vedea!
 19. Nu uita că ești la o aruncătură de volan distanță de cel mai frumos drum auto din Europa, Transfăgărășan. Chiar dacă pe timp de iarnă accesul auto este restricționat, poți lua telecabina până la Cabana Bâlea și să te bucuri de priveliști fabuloase de toamnă-iarnă de la înălțime.
 20. Știm, știm, prea multe motive pentru a alege un sejur la River Residence Chalet și prea puțin timp, nu-i așa? Astfel că îți venim în ajutor și plusăm cu un ultim motiv: în luna #noiembrie, plătești 2 nopți și stai 3. Mai mult timp pentru tine, pentru familia ta, pentru pasiunile tale, pentru liniștea ta. Cu drag și bucurie, din partea noastră. Poți oricând să accesezi site-ul nostru pentru a vedea ofertele disponibile la acel moment.

Care este motivul principal pentru care vei rezerva și tu un sejur pentru sezonul toamnă-iarnă la River Residence Chalet?

Rezervă-ţi liniştea la
River Residence Chalet!

Abonare newsletter
Inscrie-te la newsletter si primesti 5% discount.
*Reducerea se aplica la prima rezervare.

  INSTAGRAM
  CONTACT

  Sat Viștișoara, Comuna Viștea, județ Brașov Info: 50 km distanță de orașul Sibiu și 90 km distanță de orașul Brașov.

  © 2022 River Residence